Att lägre vikt är detsamma som ökad dynamik är en grundregel inom racing. Ford Performance-fälgarna är flow-form-lättmetallfälgar med låg vikt. Den tekniskt avancerade produktionsprocessen resulterar i ökad körkomfort och förbättrade köregenskaper. Speciellt i kombination med de skräddarsydda coilover-fjädringssystemen. Utformade för att skapa den rätta motorsportkänslan och lackerad i tre skikt med den vintertåliga matta specialfärgen ”Magnetit”, är aluminiumfälgarna i Ford Performance-serien det rätta valet för den ambitiösa föraren.

Performance-fälg 19" lätt fälg med Ford Performance-logotyp, 10-ekrad design, Magnetit Matt

Ford Focus 09-2014, ST

2 231 750

4.014 kr1

8 x 19-tum, inpressning (ET) 55, för däck 235/35 R19


Fördelar för kunden:

De racinginspirerade hjulen i högkvalitativ aluminiumlegering från Ford Performance kombinerar alla fördelarna med Fords standardhjul, men har ännu högre specifikationer som gör skillnad för den sportintresserade föraren:

 • Tillverkningsprocessen använder teknik som är en av de mest avancerade som finns i hjulindustrin.
 • Flow Forming omfattar applicering av tryck på hjulets inre trumma medan det snurrar och efter att det har gjutits. Den här processen sträcker ut och komprimerar aluminiumet, vilket ökar draghållfastheten. I detta avseende har processen liknande egenskaper som de man kan se under smidningsprocessen.
 • Den färdiga produkten är avsevärt lättare och starkare, samt en mycket större stöttålighet. Dessutom kan belastningskapaciteten ökas jämfört med ett traditionellt gjutet hjul (med samma utformning).
 • Unikt utseende tack vare sofistikerad design, tre högkvalitativa lacklager i den särskilda matta färgen ”Magnetite” och den karakteristiska Ford Performance-logotypen.
 • Är den perfekta lösningen för bilen.
 • Tillverkat i enlighet med kvalitetshanteringssystemet DIN ISO 9001.
 • Följer FORDs globala specifikationer och har testats noggrannt beträffande styrka och hållbarhet.
 • Tillverkat i toppmoderna material av högsta kvalitet.
 • Har en vinterbeständig yta och har genomgått långsiktigt saltspraytest för att säkerställa en enastående korrosionsbeständighet.
 • Kontrollerat med röntgen beträffande defekter under tillverkningsprocessen för varje hjul.
 • Undersökt på lång sikt i testbänkar samt på bilar för att säkerställa att de fortsätter att vara säkra under hela bilens livslängd och att dess köregenskaper och prestanda inte påverkas.
 • Original FORD centrumkåpa och hjulmuttrar kan användas.
 • Särskilt utformat för FORD, vilket innebär att inga ändringar krävs och det finns inga dolda krav att uppfylla – bara att ”montera och glömma”
 • Utformat för att komplettera bilens form och stil.
 • Levereras med FORD-garanti

Garanti från Ford.


OBS! Installationen måste utföras på en Ford auktoriserad verkstad. Skador till följd av felaktig montering täcks inte av garantin.

Välj ett fordon för närmare information och fler bilder

Välj jämförbara fordon

1 Rekommenderat återförsäljarpris inkl. moms. Lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta din Ford-återförsäljare för information om priser för montering. Observera att det även kan behövas kompletterande delar. Priset är per lättmetallfälg, exklusive däck.

*De identifierade tillbehören är noggrant utvalda produkter från tredjepartsleverantörer och kan omfattas av andra garantivillkor. För mer information om detta ber vi dig kontakta din Ford-återförsäljare. Ordmärket Bluetooth® och dess logotyper tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av sådana märken av Ford Motor Company sker under licens. Ordmärket iPhone/iPod och dess logotyper tillhör Apple Inc. Övriga varumärken och handelsnamn tillhör respektive ägare.

ANSVARSFRISKRIVNING

Fortlöpande utveckling är en del av Fords policy. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna i denna nätpublikation. Bilderna i publikationen kan även variera. Denna nätpublikation innehåller både Ford originaltillbehör och ett urval av produkter från våra underleverantörer. Dessa tillbehör, märkta med *, är noggrant utvalda tredjepartsprodukter som säljs under eget varumärke och garantivillkoren kan därför variera mellan olika produkter. Mer information om garantivillkoren för tredjepartstillbehören kan fås antingen via garantisymbolen som visas intill respektive produkt, eller via din Ford-återförsäljare. Montering av tillbehör kan påverka din bils bränsleförbrukning. Varumärket Bluetooth® och dess logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc., och Ford Motor Companys användning av dessa sker med vederbörligt tillstånd. iPhone/iPod-varumärket och tillhörande logotyper ägs av Apple Inc. Andra varumärken och produktnamn tillhör respektive ägare.